Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Kijk dan eerst of je die hieronder terug kunt vinden.

Betalen en retourneren

Hoe betaal ik de schoolfoto's?

Betalen kan eenvoudig via online bankieren. Het bedrag van de schoolfoto’s kan je overmaken naar het ons rekeningnummer: NL83INGB0397945876 t.n.v. S-Cool Pictures Eemnes.
Vermeld daarbij altijd het factuurnummer op de factuur!

Ben je de factuur kwijt ? Als je ons mailt met het onderwerp ‘factuur kwijt’ en in de mail de naam, schoolnaam en klas van de betreffende scholier, dan zorgen wij ervoor dat je de juiste betalingsgegeven per mail ontvangt. Mailen kan naar info@s-coolpictures.nl.

Ik ben de factuur kwijt.

Als je ons mailt met het onderwerp ‘factuur kwijt’ en in de mail de naam, schoolnaam en klas van de betreffende scholier, dan zorgen wij ervoor dat je de juiste betalingsgegeven per mail ontvangt. Mailen kan naar info@s-coolpictures.nl.

Ik wil een deel van het pakket kopen.

Het is niet mogelijk om slechts een deel van de aangeboden fotoset te kopen. Heb je onze fotoset voor de eerste keer ontvangen, wil je deze niet houden maar wil je wel graag een online bestelling plaatsen? Neem dan telefonisch contact met ons op via 023 – 5323038.

Wil je ook de komende jaren enkel een inlogkaartje ontvangen voor online bestellingen? Dat kan, vul dan dit formulier in. Let op: online bestellingen zijn relatief duurder dan onze voordeel-fotoset. Benieuwd naar de prijzen van online bestellingen? Klik dan hier.

Ik wil in plaats van de fotoset online foto's bestellen.

Heb je onze fotoset voor de eerste keer ontvangen, wil je deze niet houden maar wil je wel graag een online bestelling plaatsen? Neem dan telefonisch contact met ons op via 023 – 5323038.

Wil je ook de komende jaren enkel een inlogkaartje ontvangen voor online bestellingen? Dat kan, vul dan dit formulier in. Let op: online bestellingen zijn relatief duurder dan onze voordeel-fotoset. Benieuwd naar de prijzen van online bestellingen? Klik dan hier.

Ik ben de antwoordenvelop kwijt maar wil de foto's retourneren.

Om het terugsturen van de foto’s zo eenvoudig mogelijk te maken geven wij bij de fotoset een factuur met antwoordnummer en een antwoordenvelop mee. De foto’s gratis terugsturen kan echter ook prima in een andere envelop. Stuur de foto’s naar S-Cool Pictures, Antwoordnummer 976, 2000 VB Haarlem. Een postzegel is niet nodig. Let er wel goed op dat de plastic hoes van de fotoset niet is beschadigd of verbroken.

Ik heb de foto's open gemaakt, maar wil toch retourneren.

Het is niet mogelijk om geopende fotosets terug te sturen. Wie een beschadigd of opengemaakt fotoset toch terugstuurt, bieden wij in het vervolg geen foto’s meer aan.

Het betalen via internet/bank lukt niet.

Als betalen niet lukt dan komt dit meestal doordat de ingevulde gegevens niet kloppen. Door bijvoorbeeld een typefout. Heb je dit gecontroleerd en kom je er niet uit? Stuur ons dan een mailtje via info@s-coolpictures.nl of bel ons op 023-5323038.

Kan ik meerdere fotosets met 1 overschrijving betalen?

Ja dat kan. Zorg er in dat geval voor dat beide factuurnummers afzonderlijk goed vermeld worden.

Ik heb betaald maar krijg toch een betalingsherinnering.

In dit geval is de betaling administratief niet correct verwerkt. Meestal komt dit doordat er geen correct factuur- of debiteurnummer is vermeld. Vul hiervoor dit formulier in, dan zorgen we dat de betaling goed in het systeem komt.

Ik krijg een betalingsherinnering maar heb nooit foto's gehad.

De foto’s zijn in de meeste gevallen in de klas door de mentor uitgedeeld. Wanneer je geen foto’s hebt ontvangen dan heeft hij/zij ze waarschijnlijk nog in het bezit. Neem hiervoor contact op met je mentor. Is dit niet het geval? Stuur ons dan een mailtje via info@s-coolpictures.nl of bel ons op 023-5323038.

Ik was absent op de foto dag maar wil toch de groepsfoto hebben voor later.

Neem hiervoor contact op met ons op via info@s-coolpictures.nl

Nabestellen

Hoe lang kan ik nabestellen?

Met de gebruikersnaam en wachtwoord op het inlogkaartje kunnen de foto’s tot het begin van het nieuwe schooljaar worden nabesteld.

Ik ben mijn nabestelformulier kwijt.

Het nabestellen gaat via Schoolfoto online. Met behulp van het nummer dat achterop je portretfoto staat kun je via hun alsnog foto’s nabestellen. Schoolfoto online is te bereiken via 0320-275200. Kom je er niet uit? Stuur ons dan gerust een mailtje via info@s-coolpictures.nl of bel ons op 023-5323038.

Waarom is los bestellen zoveel duurder?

De aangeboden fotosets worden voor de hele school tegelijk geproduceerd waardoor we de prijs laag kunnen houden. Ook wordt bespaard doordat de fotosets in de klas worden uitgedeeld. Los bestelde foto’s worden apart geproduceerd en via de post toegestuurd.

Kan ik nog een foto nabestellen van een ouder schooljaar?

Dit is niet meer mogelijk d.m.v. het nabestelformulier. In bijzondere gevallen kan contact met ons worden opgenomen via info@s-coolpictures.nl.

Hoe werkt nabestellen?

Nabestellen werkt via Schoolfoto online. Ga naar nabestellen en log in, vervolgens vind je alle antwoorden over het nabestellen onder de FAQ, oftewel de veelgestelde vragen, op deze bestelsite.

Foto's

Er zit een fout in mijn fotopakket (verkeerde groepsfoto, naam op map etc.)

Neem in dit geval contact met ons op via  info@s-coolpictures.nl dan zullen we de fout zsm herstellen.

Mijn fotopakket is fysiek beschadigd (kras, scheur, gevouwen in de post etc.)

Neem in dit geval contact met ons op via info@s-coolpictures.nl

Zijn er meerdere foto's gemaakt? Ik vind de huidige niet mooi.

De foto’s worden primair voor de schooladministratie gemaakt, daarom wordt er slechts één foto opgeslagen, er is dus geen andere foto beschikbaar.

Kan de foto geretoucheerd worden? (ik had die dag pukkels, haar voor oog etc.)

Wij bewerken de foto’s niet na. In bijzonder gevallen kunnen we hierin een uitzondering maken. Neem voor de mogelijkheden en kosten contact met ons op via info@s-coolpictures.nl.

De fotograaf heeft een fout gemaakt (foto onscherp, ogen dicht), ik wil een betere.

Helaas worden er soms fouten gemaakt. Fouten kunnen alleen worden hersteld op de terugkomdag of absentensessie. Als je ons een mailtje stuurt via info@s-coolpictures.nl met als onderwerp ‘nieuwe foto terugkomdag’ en in de mail je naam, klas en schoolnaam, dan kijken wij of er een absentensessie gepland staat. Zo ja, dan zorgen wij ervoor dat je op de lijst komt te staan voor een nieuwe foto.

Ik wil voortaan alleen maar digitaal foto's of nooit meer foto's hebben.

Dat kan. Vul hiervoor dit formulier in.

AVG-proof

Hoe zit het met de AVG?

Er is veel onduidelijk rondom de AVG en schoolfoto’s. Sommige schoolmedewerkers en/of ouders/verzorgers denken dat schoolfoto’s door de aangescherpte privacywetgeving niet meer gemaakt mogen worden. Dit is gelukkig niet het geval.
Wij nemen alle verplichtingen rondom de AVG zeer serieus, zo werken we met verwerkersovereenkomsten met onze scholen en gaan we vertrouwelijk om met alle gegevens. Wij zullen nooit zonder toestemming foto’s publiceren en/of verstrekken aan derden.
Tevens vinden wij de wensen van onze eindgebruikers, de scholieren en ouders, erg belangrijk. Daarom kun je bij ons eenvoudig aangeven naar welke bestelkeuze je voorkeur uitgaat.
Klik hier om je bestelkeuze aan te geven of te wijzigen. 

Heb je specifieke vragen over de AVG neem dan gerust contact met ons op via info@s-coolpictures.nl of 023-5323038.

Corona maatregelen

Hoe gaan jullie om met corona?

Wij houden de RIVM maatregelen nauwlettend in de gaten. We zorgen voor mondkapjes, een goede hygiene en voldoende afstand. Daarbij overleggen we met de school hoe we de foto’s het beste ‘corona-proof’ kunnen maken (denk aan een geventileerd lokaal, de looprichting van de scholieren etc.)

Wij merken dat onze fotografen zowel bij het maken van de portretfoto’s als bij de groepsfoto’s goed 1,5M afstand kunnen houden van scholieren en het personeel. Wij hebben er daarom voor gekozen om in de meeste gevallen alle foto’s gewoon te schieten.
We hebben een hoop creatieve beelden gemaakt waarbij de mentor op een mooie manier 1,5M afstand kon houden van de groep. Indien scholen hun personeel liever niet op de groepsfoto willen hebben of mentoren er persoonlijk voor kiezen om niet op de foto te gaan dan hebben we hier uiteraard respect voor.

Heb je specifieke vragen rondom onze werkwijze en corona? Mail dan naar info@s-coolpictures.nl of bel ons via 023-5323038.

Voor scholen

Kan de pakketsamenstelling worden veranderd?

S-Cool Pictures levert elk gewenst fotopakket. Neem telefonisch contact met ons op via 023-5323038 dan bespreken we alle mogelijkheden.

Waarom worden er nog schoolfoto's gemaakt?

Onze foto’s maken we t.b.v. de schooladministratie en voor het eigen archief van de school. Schoolfoto’s worden ook gebruikt voor de productie van leerlingpasjes en gebruikt bij interne presentaties. Scholieren krijgen de foto’s vrijblijvend te koop aangeboden als mooie herinnering aan hun schoolperiode. Dat hier behoefte aan is en blijft blijkt aan onze hoge afname; meer dan 90% van de scholieren die wij fotograferen kopen de schoolfoto’s.

Wat kost een standaard fotopakket?

Ons standaard pakket kost €12,50 voor de ouder/verzorger. Dit is inclusief BTW en gratis serviceproducten voor de school.

Wat voor extra producten leveren jullie?

Voor de school leveren wij leerlingpassen/smartcards, examenfoto’s en teamfoto’s met of zonder omslagmap met namen. Scholieren krijgen van ons als extra een gratis download van hun portretfoto zodat ze deze ook digitaal hebben.

Wanneer hebben we de foto's in huis na de laatste fotodag?

De foto’s voor de schooladministratie krijgen jullie direct na de fotosessie op een USB-stick. Het leveren van de foto’s voor jullie scholieren duurt gemiddeld 3-4 weken.

Welke schooltypes fotograferen jullie?

Wij fotograferen uitsluitend op middelbare scholen.

Fotograferen jullie in heel Nederland?

S-Cool Pictures fotografeert in heel Nederland.

Sommige leerlingen waren afwezig op de fotodag. Wat nu?

Op de meeste scholen plannen wij een absentendag of terugkomdag waar de gemiste leerlingen alsnog op de foto kunnen.

Adres

Eemweg 314,
3755LC Eemnes

Te bereiken op

Maandag – vrijdag
09:00 – 16:00